איך מכשירים כלים?

שאלה:

סיר שבישלו בו אוכל לא כשר כמו חזיר ושרימפיסים כדי להכשיר אותו צריך להטביל אותו במקווה ואז אפשר להשתמש בו נכון?

תשובה:

לא, בכלל לא… יש שני נושאים שונים לגמרי בהכשרת כלים. טבילה במקווה, זה דבר שצריך לעשות בכל קניית כלי מגוי, גם אם הכלי חדש ולא נעשה בו כל שימוש! כדי להוציאו מטומאת עובדי כוכבים. בנוסף לכך, כאשר השתמשו בכלי באיסור, יש להכשירו, איך מכשירים? כל כלי באופן שונה. סיר למשל שמבשלים בו עם נוזלים, הכשרתו על ידי הגעלה ברותחים [בתוך סיר מים מבעבע על האש], שיפוד מתכת שמשתמשים בו לצלייה בתנור ללא רוטב, הכשרתו בליבון באש וכן הלאה. יש להתייעץ על כל כלי בנפרד.

ערב טוב.