נזקי שכנים

שאלה:

בכניסה סגורה לבנין מגורים (לובי) שנהפכה על ידי מספר משפחות למגרש משחקים לילדיהם הגורמת רעשים והדים עצומים בדירות מעל הלובי, האם ניתן לאסור לחלוטים שימוש זה של המקום מטעם: שימוש ברכוש משותף שחלק של הדיירים מקפידים עליה (ח"מ קסא, ה) ומטעם רעש בלתי רגילה?

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לאסור על ילדים שמשחקים בשעות המקובלות. הלובי מיועד לכלל הדיירים ובין היתר למשחקים עבור ילדי הבניין ולכן לא ניתן לעכב בעדם כלל.

בהצלחה.

מקורות:

השו"ע שציינת מדבר על העמדת בהמה רחיים ותרנגולים – דבר שאין רגילות לעשותם בחצר, משחקי ילדים לא שייכים לדין זה.