סתימת פתח בארון

שאלה:

שבוע טוב
ידוע העניין מצואת ר"י החסיד להשאיר נקב במקום שסתמו את הפתח כדי לא למנוע מעבר מהמזיקים.
בביתי יש חדר שיש לו שתי כניסות אחת מהמסדרון ואחת מהסלון. מכיוון שאין לנו צורך בשתי הכניסות חסמנו את הכניסה מהסלון משני עבריה . כאשר בסלון העמדנו את הספריה, ובחדר את ארון הבגדים כך שלא ניתן להבחין כלל בקיומו של מעבר בין החדרים.
ברצוני לשאול האם גם בצורה כזו של סתימת הפתח נאמר הדין שצריך להשאיר נקב, או כיוון שהפתח לא נאטם אלא רק נחסם ניתן להשאיר באופן כזה?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

עד כמה שלא סותרים את המשקופים רק מעמידים שם ארון, אין בעיה כלל.

מקורות:

שמירת הגוף והנפש סי' ריט סעי' ב בשם שבעים תמרים ועוד.