מה עושים עם תרומה טמאה

שאלה:

שלום,
האם מותר לכהן בזמן הזה, כאשר "כולנו טמאי מתים" למכור תרומה (שנתנו לו) לזר (מי שאינו כהן) ובכך להרוויח כסף?
תודה רבה!

תשובה:

תרומה טמאה אסורה באכילה, ולכן בזמנינו שכולנו מוחזקים לטמאי מתים וממילא גם לתרומה יש דין של תרומה טמאה, ולכן כיום הכהן המקבל את התרומה אינו אוכל את התרומה, והוא צריך להשליך אותה ולשרוף אותה ואסור לאכול את התרומה, מלבד שימוש של כילוי המותר בה, כמו הדלקת נר חנוכה בשמן של תרומה ראה רמב"ם תרומות יא,יח, ולדעת החזון איש אסור גם להאכילה לבהמתו [שביעית ה,יב]. לישראל ודאי שהתרומה הנ"ל אסורה בכל מקרה כי ישראל אסור לאכול תרומה, והיא מותרת באכילה רק לכהנים בטהרה.

שבוע טוב.

מקורות:

רמב"ם הלכות תרומות פרק יא הלכה יח

בקרו של כהן שהיה עומד אצל בקרו של ישראל, וכליו של כהן שהיה נארג אצל כליו של ישראל ה"ז מדליק עליהן שמן שריפה שלא ברשות הכהן, וכן מדליקין שמן שריפה בבתי כנסיות ובבתי מדרשות ובמבואות האפלים שלא ברשות כהן, ומי שאין לו חולין להדליק נר חנוכה מדליק שמן שריפה שלא ברשות הכהן, מדליקין שמן שריפה על גבי החולין ברשות כהן.