לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תיקון כרת – איך עושים? / צריך לעשות?

שאלה:

האם אפשר לעשות תיקון על כריתויות של חילולי שבת ,כמו בשובבים של תענית ופדיות תעניות ?או יש תיקון אחר לכרת זה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש לזכור שעיקר הענין הוא התשובה, עזיבת החטא, החרטה וקבלה לעתיד, ועבודת ה' מתוך שמחה. היצר הרע מושך אותנו כל הזמן להצטער ולהתייאש מחטאי העבר, ולא נותן לנו לזכור שאין לך אהוב יותר מבעל תשובה אצל בורא עולם!! אם רוצים נקודתי לילה אחד לעשות תיקון כרת, זה בסדר, אבל לא לעסוק בזה ולא לחשוב על זה כי זו עצת היצר, בעל תשובה מזומן למקום גבוה בחיי העולם הבא!

שבת שלום.

מקורות:

ראה כאן וכאן כיצד עושים תיקון כרת.