לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שבת זכור – לקרוא זכור לפי כל המנהגים?

שאלה:

האם יש ענין לקרוא פרשת זכור בכל הנוסחים

תשובה:

שלום וברכה

אין בכך כל ענין, אלא שראוי שכל אדם ילך לבית הכנסת ששם קוראים לפי מנהג אבותיו, ודי בכך.

נראה שמה שהשתרבב בחלק מהמקומות לקרוא כמה פעמים זכור בכמה אופנים, זה בגלל שיש שם קהל מעורב מבני קהילות שונות, אבל לפי דעתי העצה היותר נכונה, שבשבת זו כל אחד ילך לבית הכנסת ששם קוראים כפי מנהגו.

שבת שלום.

מקורות:

בספר מקראי קודש (סי’ ז’ בהערה), כותב הג”ר יוסף כהן זצ”ל ששמע מהג”ר צבי פסח פראנק זצ”ל שמי שנוהג להתפלל בהברה אשכנזית יש להקפיד בשמיעת פרשת זכור בהברה אשכנזית, וכן הנוהג להתפלל בהברה ספרדית יקפיד לשמוע בהברה ספרדית. אולם כבר מבואר בספר “הליכות שלמה” (מועדים פי”ח א’) שדעת הגרש”ז אויערבאך זצ”ל שאף שלכתחילה יש להקפיד על כך, מ”מ יוצא ידי חובה גם אם שמע פרשת זכור בהברה שונה ממסורת אבותיו.

והנה לעניין קריאת התורה בשאר ימות השנה לא נהגו בקהילות ישראל להקפיד על כך כלל, ואדם הנוהג להתפלל בהברה אשכנזית יוצא ידי חובה גם בשמיעת קריאת התורה בהברה ספרדית, וה”ה להפך, אדם הנוהג להתפלל בהברה ספרדית שהתפלל במניין אשכנזי ושמע קריאת התורה בהברה אשכנזית יוצא ידי חובה, אבל בפרשת זכור נהגו לכתחילה להקפיד יותר.