חידושי תורה

שאלה:

אני החלטתי לכתוב חידושי תורה על גמרות שלמדתי – יש לכבודו המלצות איך לכתוב את חידושי התורה הנ"ל(מקורות מומלצים וכו')?

תשובה:

למעשה אין דרך להתיישב לכתוב "חידושי תורה", חידושי תורה הם דבר שנובע מתוך העיון בסוגיות באופן של ממילא, השיטה הנכונה היא ללמוד היטב לאט לאט ולסכם בכתב את הסוגיות, מחלוקות הראשונים ולנסות להסביר מה ההבנה בכל שיטה, וכך פתאום יוצא מכך נפקא מינה להלכה וכדומה, והסיכומים האלו הופכים לחידושים יפים.

שבת שלום ובהצלחה רבה.