סעודת פורים ביום שישי

שאלה:

השנה פורים יוצא ביום שישי, ובשל כך נהוג לעשות את סעודת פורים בבוקר. אולם, בסעודה מוקדמת בני הבית לא מוכנים לאכול בשר. האם עדיף לקיים את סעודת פורים בבוקר ללא בשר (אך כן סעודה גדולה ומושקעת), או שעדיף לאחר את הסעודה לצהרים (להתחיל באזור 1-2) וכן לאכול בשר (ובכך לפגוע בתיאבון לסעודת שבת שתהיה בערך שעתיים לאחר סוף סעודת פורים)?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך להתחיל ממש בבוקר, מתחילים מעט לפני חצות היום, ואז אפשר לאכול בשרי. חצות היום כמעט בשעה 12:00 בצהריים, מעט קודם, איני רואה בעיה להתחיל אז ארוחה שבמהלכה יוגש בשר… מנה ראשונה אוכלים לפני 12:00 ואז שרים דברי תורה וכו', וב13:00 מגישים את הבשר, נראה לי בסדר גמור.

שבת שלום ומבורך.