ציון יום השנה בחול המועד

שאלה:

אימי נפטרה ב- ט"ז ניסן תש"פ אנו אמורות לציין את יום השנה (11 חודש) ב-29/3/21 זה יוצא חול המועד מה הדין? וכן האם מציינים שוב לאחר חודש? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לא עולים לקברים בחול המועד, אלא רק לפני החג או לאחריו, לגבי להתאסף ללמוד יחד משניות לבנים ותהילים לנשים זה בסדר גמור, אבל בלי הספדים וכדומה. בודאי עיקר הענין הוא ב12 חודש ולא ב11 חודש שהוא בסך הכל יום הפסקת אמירת הקדיש [למנהג הספרדים חוזרים לאומרו שוב אחרי שבוע].