צורת הכריעה בתפילת י"ח

שאלה:

בעניין צורת הכריעה בתפילת י'ח נפסק בשו"ע או"ח סי' קיג,ד שצריך לכרוע עד שיתפקקו חוליותיו שבעמוד השדרה והמ"ב שם ס"ק י"ב כתב שצריך לכרוע בברכיו , ואומנם כך כתבו עוד כמה פוסקים , מהם הובאו בשער הציון שם וכנראה המקור לכולם הוא מדברי בעל השל"ה , אבל לענ"ד בצורת הכריעה הזאת שכורע עם ברכיו כמדומני שאי אפשר להרגיש עד שיתפקקו חוליות שבשדרה, ורק באופן שנשאר עם רגליו ישרות אפשר להרגיש כך וכך נראה גם מלשון הרמב"ם בהל' תפילה פ"ה הי"ב שהוסיף וכתב עד שיראה כקשת ובצורת הכריעה הזאת דרוש יותר מאמץ ולעיתים בצער כפי שכתב הרמב"ם שם וכפי שנסתי אכן כך.וכמדומני ששכל אורטופד יאשר זאת.וכך נראה פשט הגמ' בברכות (כח,ע"ב) וא"כ לכאורה הנוהגים כדעת המ"ב אינו כדינא דגמרא וכפי שפסקו הרמב"ם והשו"ע?
בברכת התורה

תשובה:

לכאורה כוונתו כמנהג העולם, שכורעים בברכיים בברוך ואחר כך מתיישרים ומשתחווים באתה, ואז העצמות מתפקקות כדבריך.