הגדרה של ביטול תורה

שאלה:

ערב טוב.

יש לי שאלה, שאני מתחבט בה תקופה מאוד ארוכה.. מה זה ביטול תורה?
כלפי מה הדברים אמורים: אני נשוי, בן 30, אב לארבעה ב"ה, ויש עוד משלוח בדרך ב"ה. אברך קלאסי בני ברקי, שמשתדל למלאת את יומו בשטייגען, 3 סדרים מלאים, וגם בין הסדרים עד כמה שניתן.
מידי פעם, וכמו כל אדם ביקום, אני ואשתי רוצים לצאת לנפוש..
וכל פעם מחדש עולה לי הנקודה הזו… זה הרי ביטול תורה, אז איך אתה יוצא?

חשוב לי לציין שהנני אדם שפוי [בדרך כלל… :)] ואינני סובל מהפרעות ונערווען כלל וכלל, אבל בנושא הזה של התמדה ושקיעות בלימוד התורה, חונכתי מבית אבא בצורה כל כך חזקה, שזה גורם לי כל הזמן להתלבט בנושא.. אני יכול לדחות כל מיני דברים בגלל זה, [ואגב, בדר"כ אני רואה ס"ד עצומה מכך שאני לא עושה דברים על חשבון הלימוד], אבל בנושא של יציאה ונופש זוגי, אני ממש מתחבט, וזה גורם לי לעיתים לתיסכול ממש, ואין לי איך להכריע בנושא.
אני כל פעם מחדש מתחבט: מצד א' אנשים צריכים לצאת מידי פעם לנפוש, וזה נותן להם כוחות, אז תצא. מצד ב' לא בטוח שאם אצא, זה באמת יתן לי כוח יותר ללמוד מכאשר שלא אצא, אז אני לא יוצא.

בקיצור, כמה שאמשיך להאריך, אני לא בטוח שאני מצליח להסביר את עצמי לגמרי.. מקווה שהובנתי, ואשמח מאוד מאוד להכוונה.

יישר כוח!

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, אני מקנא בך, אשריך שזכית להיות שקוע כך בלימוד! נפלא באמת!

הנושא של נופש זוגי לפי דעתי אינו "כדי שיהיה כח ללמוד", אלא יש כאן נושא של בניית הזוגיות. זה בהחלט דבר שמסייע ובונה בין בני הזוג, שמתנתקים יום אחד מהכל ויוצאים יחד וזה דבר טוב מועיל בונה ומחבר. אינני אומר שכולם זקוקים לזה באותה מידה, כל אחד יש לו את ההרגלים שלו וכו', אבל אם אתם חשים צורך בכך, או חושבים שזה יעשה לכם טוב, זה מצויין ולא ביטול תורה.

חיים טובים ומאושרים.

הצטרף לדיון

תגובה 1