לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בת מצוה בשנת אבל

שאלה:

שלום רב, חמי נפטר אתמול בלילה (17/2/21)
הבת שלנו הבכורה חוגגת בת מצווה עוד כחודשיים, האם מותר לקחת את הילדה למסעדה ולחגוג לה בצינעה רק אני בעלי וילדנו הקטנים בת מצוה?
האם מותר לנסוע איתה לבית מלון לחגוג לה המשפחה המצומצמת ( אני, בעלי והילדים הקטנים)?
האם מותר להזמין אוכל מיוחד לביתנו וקישוטים לבית (כגון, בלונים) ולחגוג לה בצימצום?
תודה רבה מראש.

תשובה:

אין כל בעיה לעשות לה מסיבה בחוג המשפחה הגרעינית. כמו כן ניתן לעשות לה מסיבה יפה עם החברות, כאשר האבא נמצא רק בתחילת האירוע, או נניח מחלקים את האירוע לשנים, בתחילה בחוג המשפחה הגרעינית כמו שהצעת, ואז כשבאות כל החברות האבא הולך… בלאו הכי זה נכון לעשות כך, בגלל הנושא של שירת נשים וכדומה.

בשורות טובות ורק נחת.