ברכות התורה למי שקם באמצע הלילה ללמוד

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים. היות ורבו הדעות לעניין אדם שישן כמה שעות בלילה וקם ללמוד ובדעתו לישון שוב עוד מספר שעות עד הבקר, עלה בדעתי רעיון אלא שאיני יודע אם מישהו דיבר על זה והוא שבקימה ראשונה יברך רק את הברכה ראשונה אשר קדשנו … דברי תורה עם והערב נא … ובבקר יברך רק -אשר בחר בנו- ובזה ניצלנו מחשש ברכה לבטלה. מה דעתכם?

תשובה:

אני חושב שבאופן זה הוא לא קיים את חובתו, לא בפעם הראשונה ולא בפעם השניה..

מקורות:

על עצם שאלתך ראה כאן.