שימוש במים חמים מהבוילר בשבת

שאלה:

שלום, רציתי לשאול מה הדין לגבי בוילר בשבת. קראתי שכשהמים לא בחום שהיד סולדת מותר להשתמש בכל מקרה. אך אם בערב שבת כן היה רותח מותר בשבת להשתמש רק במים הקרים.
1)האם לאחר כמה שעות שאני חושבת שהמים כבר לא חמים בחום שהיד סולדת מותר להשתמש במים החמים?
2)האם כאשר המים בערב שבת בחום שהיד סולדת בהם מותר להשתמש במים החמים בפחות מחום שהיד סולדת ולא רק בקרים?
3) במידה וסעיפים 1 ו2 (או אחד מהם) אסורים ואנשי ביתי לא מקפידים על העניין ופותחים את המים החמים גם כשיש מים בחום שהיד סולדת האם אסור לי לפתוח את הברז בכלל, גם לא המים הקרים?
תודה רבה!!!

תשובה:

1. כשהמים לא חמים חום שהיד סולדת מותר, אבל קשה לדעת בדיוק את חום המים, 40 מעלות זה כבר יד סולדת…

2. אסור, כי בכל פתיחה את מכניסה עוד מים קרים לדוד והם מתבשלים שם במים החמים שנמצאים.

3. את המים הקרים בכל מקרה אפשר לפתוח.

בהצלחה רבה מאוד!