פח שנוזל – נזק

שאלה:

שלום כבוד הרב,

היום הייתי אצל אחותי והלכתי לפנות את הפח ביציאתי, אך שמתי לב שהפח נוזלת מין נוזל שקוף, ובכל זאת החלטתי להוריד את הפח בהליכה מהירה במדרגות בתקווה שלא ינזל על המדרגות.

האמת שרק אחר כך התחלתי לבדוק שלא נוזלת השקית ושמתי לב שלא, ומכיון שהזדרזתי לפנותה, עוד סביר היה להניח שזה לא נזל ואם כן אולי לא היתה ממשות. ועוד יכול להיות שסתם הנחתי את הפח במקום לח ושהלחות לא התפשטה כל כך.
הפח לא ממש נזלה אלא יותר טיפטפה להיתר דיוק.

למפרע רציתי להוסיף שקית על שקית הפח הקיים אבל אחותי ובעלה אמרו לי שאין בכך צורך כי מחר יבוא המנקה.

האם היה מוטל עליי לחזור ולנקות, או שסביר היה שלא גרמתי נזק ?
תודה

תשובה:

אני חושב שהנימוס מחייב לנקות, זה מאוד לא נעים לשכנים. אם את כבר לא שם ודאי אין לחזור, אבל בשעת מעשה, לוקחים סמרטוט לח ועוברים…

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1