מה עושים עם חבר שמעליב / מתעלל בבן דוד קטן

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי 2 שאלות1. יש לי חבר שתמיד מתחיל לנסות להעליב אותי מול החברים ואז אני מעליב אותו עוד יותר והחברים צוחקים עליו מותר לי להעליב אותו אם הוא גם מנסה אני בחיים לא העלבתי אותו סתם רק מתי שהוא התחיל
2.הילד הזה הוא גם מעליב את בן דוד שלי הקטן ובן דוד שלי לא יודע מה לענות לו אז גם אז גם אני מעליב אותו אז מותר לי. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה ידידי, יש לנו כלל מאוד גדול, שאין מריבה בלי שני צדדים, כלומר יתכן, ואני לגמרי לא שולל את זה, שהסיבה שהדבר הזה ממשיך כל הזמן הוא דוקא בגלל שאתה עונה לו, באיזה שהוא מקום הוא נהנה מההמולה סביבו… אם תתעלם ממנו, ולא במסכנות כאילו הוא "דפק אותך", אלא פשוט בתנועה של שיעמום וחוסר ענין, זה פשוט יפסיק, הוא ינסה עוד פעם פעמיים וזהו… בנוגע לבן דוד שלך שאני מבין שהוא ילד קטן, יש לטפל בחומרה! לפנות להורים למחנכים ולעצור את ההתעללות. ניתן לומר לו בצורה ברורה שהוא יכול לומר לך כל מה שהוא רוצה, אבל מילה אחת לבן דוד הקטן, ואתה מערב את כל הגורמים כדי למנוע זאת. התעללות בילד קטן אסור לאפשר לה להתקיים, יחד עם זה, לא מטפלים לבד, מערבים את ההורים.

כמו כן, אם לא מדובר במשהו רציני שבאמת מפריע לילד, ואתה קצת לוקח את הדברים קשה מידי… תלמד אותו להתעלם ושלום על ישראל…

חיים טובים ומאושרים!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב תודה שעניתה אבל תמיד מתי שאני מעליב אותו בחזרה הוא בטוח לא נהנה כי מחתי שהוא מרוב שהחברים צוחקים עליו הוא מבקש שאני יפסיק ועוד משהוא לי יש תכונה שכל בן אדם חוץ מההורים שלי שמעליב אותי קשה לי לא לדפוק אותו הרבה יותר וגם חברים שלי הם רואים את זה הם יחשבו שאני כבר איזה משהוא שאין לו אומץ לענות לו על זה