החזר זיכוי שניתן בטעות מעסק

שאלה:

שלום רב!
ביצעתי הזמנה מאתר מסוים,
החזרתי את ההזמנה וקיבלתי החזר יותר ממה שהזמנתי בפועל.
שמתי לב לזה מאוחר יותר וכשהתקשרתי לא ענו.
התקשרתי שוב לאחרונה לאחר כמה חודשים
הפקידה בדקה את העניין עם הצוות ובגלל שעבר הרבה זמן מאז היא אמרה שלא ניתן לקבל את ההחזר, כנראה אין להם איך לדווח על כך.
רציתי לדעת האם זה מותר הלכתית ולא נחשב גזל?
שאלתי אותה שוב אם היא בטוחה ואם היא שאלה את ההנהלה, והיא אמרה שהכל בסדר ואין איך לקבל את זה.
השאלה אם עלי לנסות שוב? או שאני פטורה מגזל?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

טוב עשית שהודעת להם על הטעות, ויש חובה ליידע ולהחזיר משום השבת אבדה. אם הפקידה מוחלת ולא רוצה החזר כספי את פטורה מתשלום. הפקידה אחראית על נושאים אלו ובסמכותה להחליט בדבר.

בהצלחה.