דבר הבא מחמת הפת

שאלה:

אדם סיים לאכול ולקינוח אוכל ירקות כגון ליקח מלפפון ירוק למלוח ולאכול האם צריך לברך עליו ומה הטעם בכן ולא?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהדבר הזה במהותו אינו קינוח, זה נחשב כחלק מעיקר הסעודה, קשה להאמין שסתם בתור ממתק הוא יקח מלפפון, זה דבר שהוא אוכל כחלק מהסעודה.

מקורות:

ראה כל הפרטים בסי' קעז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש נושא ידוע אם מברכים על קומפוט פירות [לפתן מפיריות מבושלים] כאשר זה בא לקינוח. המנהג לברך, אבל יש שפקפקו ואמרו סברא כזו, שכיון שבמשך היום לא אוכלים את זה בדרך כלל, אפילו שזה תמיד נאכל לקינוח אין לברך! חידוש גדול. אבל מכאן נחמד לכאורה לענינו, שדבר שבדרך כלל נאכל כעיקר סעודה, ובדרך כלל אינו נאכל סתם כך באמצע היום לנישנוש, גם מי שיאכל אותו לקינוח אינו מברך עליו.