ברשות – בזימון עם בני הבית

שאלה:

שלום הרב – בנוסח אמירת הזימון יש גם בקשת "רשות"- ממה שראיתי בקשת הרשות היא במקום שישנם אנשים מכובדים או גדולים יותר או במקרה שאורח מזמן אזי הוא מבקש את רשות בעל הבית- שאלתי היא כיצד יש לנהוג כאשר סועדים בחוג המשפחה ובעל הבית מזמן- האם יש מקום לאמירת "ברשות" או לדלג עליה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין לדלג, זה לא רק נושא של אנשים מכובדים, אלא גם עצם זה שבעצם אתה מבקש לקבוע את סיום האכילה, מחייב מצד הנימוס לבקש רשות משאר הסועדים, גם אם הם ילדיך… כמו כן זה מיועד להסבת תשומת הלב לזימון, ולאו דוקא רק בקשת רשות פורמלית. וכמו שאומרים בקידוש סברי מרנן, שענינו הסבת תשומת הלב לצאת ידי חובה.

יום טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה- לאור תשובת הרב מה הנוסח הנכון במציאות לעיל כאשר גם האמא בעלת הבית סועדת עם כולם לא מכובד להשוותה לשאר הילדים

  2. אין צורך לשנות מהנוסח שבסידור, אפשר לומר ברשות אשתי היקרה בעלת הבית הזה, אבל אין חובה, כשאומרים מה שכתוב בסידור הכל בסדר.