תנור פרווה שאפו בו בשרי

שאלה:

שלום וברכה! יש לי תנור לשימוש מוצרי פרווה, הננו מעונין לעשות בזה מוצר בשרי בתבנית נפרדת, האם אפיות שנעשות לאחמ"כ הינם בשרי/בחזקת בשרי (לא לאכול יחד עם חלבי אך לא להמתין 6 שעות) וא"כ כמה זמן אמורים להמתין לאפיית פרווה?

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני ניתן אחר כך להכשירו שוב לפרווה, לנקות היטב, להמתין 24 שעות ואז למנהג הספרדים הוא כבר שוב פרווה, למנהג בני אשכנז יש גם להפעילו 40 דק' ריק על חומו המירבי.