שמיעת מגילה בזמן הקורונה

שאלה:

מה הדין השנה בשמיעת מגילה בדרך הרדיו בגלל הקורונה? יודעת שברגיל לא יוצאים ידי חובה אם לא שומעים הקול עצמו של האדם שקורא. האם יש היתר השנה. ומה יותר טוב לקרוא מגילת פורים מתוך הקלף בלי טעמים או לשמוע דרך הרדיו עם טעמים?

תשובה:

אין היתר לשמוע ברדיו, ההלכה לא משתנה בגלל הקורונה, אם זה לא נקרא שמיעת מגילה הרי שזה לא נחשב… מה שכן יש למצוא את הדרך הנכונה לקרוא מגילה ללא סיכונים, מנינים במרחב הפתוח, במקומות גדולים ומאווררים, מסכות, מניני חצרות ומרפסות. מחוץ לירושלים שקריאת המגילה היא בזמנה ואין חובה לקרוא בציבור, מי שאינו יכול לבוא למנין מחמת בידוד או קבוצת סיכון, יכול לקרוא בעצמו ממגילה כשרה, טעמי המקרא אינם מעכבים, אבל יש טעויות שניתן לטעות שמעכבות, למשל ההבדל בין המן נופל על המיטה לשון הווה להמן נפל על המיטה בלשון עבר, במגילה זה נכתב "נפל" וקוראים "נופל" ועוד. לכן חשוב שמישהו יעמוד בצד עם חומש לעקוב שקוראים נכון.

פורים שמח.