סידור קשר תפילין בלי לומר לשם קדושת תפילין

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה ,
אני מרגיש שהתפילין של ראש ר"ת שאני מניח רפויות מידי ואני חושש שהן גולשות לכיוון המצח ,הדבר הטריד אותי ובלי לחשוב הוצאתי אותן מהנרתיק וניסיתי למדוד אותן שוש ושוב על הראש לבדוק איפה מקום הקשר מאחורה מגיע אם ארים את התפילין למעלה ,
כמו כן ניסיתי להדק או לפתוח את הקשר כמתעסק כדי לבדוק אם אפשר להדק את היקף הרצועה של הראש (כל זאת בשעת לילה מאוחרת כשאני מוכן לשינה ).
פתאום שמתי לב שלא אמרתי לשם קדושת תפילין כשניסיתי לפתוח / לסגור את הקשר אז עזבתי מיד
ויותר מזה עשיתי את הדברים כשאני כבר לבוש לשינת לילה –
חולצה קצרה פיג'מה ללא גופיה מתחתיה , מכנס פיג'מה – ללא חגורה וללא לבנים מתחת ועם כפכפי קרוקס ללא גרביים .
פתאום קלטתי מה אני עושה וחדלתי מיד- הדברים נעשו מתוך חוסר מחשבה
האם יש בדברים שעשיתי משום לפגום בתפילין ?
האם הנסיון לפתוח/ לסגור את הקשר של תפילן של ראש במצב כזה יש בו כדי לפסול את התפילין ?
אדגיש כי לא ממש פתחתי / סגרתי רק ניסיתי להבין איך הקשר בנוי – קצת הרפתי וקצת הידקתי .

אודה לתשובת הרב

תשובה:

שלום וברכה

אם הצלחת לשנות את הקשר, הרפית והידקת, תעשה זאת עתה שוב אחרי אמירת לשם קדושת תפילין. כל השאר אינו רלוונטי לנושא.

חיים טובים ומאושרים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לכת"ר
    עשיתי ב"ה מה שהרב כתב , עם זאת נזכרתי הבוקר שבלילה שהתעסקתי עם התפילין והקשר הייתי בנוסף לכל מה שכתבתי גם בלי כיסוי ראש .
    האם זה משנה ?