לתת השנה מתנות לאביונים מפרוז לאינו פרוז

שאלה:

השנה גם בירושלים נותנים מתל"א ביום י"ד. האם מותר השנה לבן עיר שאינה מוקפת לתת בי"ד לבן עיר מוקפת. או שזה שני חיובים שונים.

תשובה:

לכאורה נראה פשוט, שכיון שמטרת המתנות לאביונים היא כדי שיהיה לעני לצרכי סעודה, אף שזמן הנתינה זהה, כיון שהמטרה אינה באותו היום, ממילא גם בשנה זו יש לתת דוקא לבן מינו, הפרוז לפרוז והמוקף למוקף.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. עכשיו ראיתי באחד מספרי הקיצורים שנחלקו בשאלה זו הגר"ח קנייבסקי והגר"ש דבליצקי, מכח הסברות הנ"ל, מצד אחד זמן נתינת המתנות שווה, ומצד שני התכלית של הסעודה בימים נפרדים.