מעשר להורים שאינם מתנהלים נכון עם כסף

שאלה:

שלום כבוד הרב ברצוני לשאול בקשר למעשר צריך להגיע לי סכום כל שהו ויש לי גם חובות והוצאה לפועל בערך 17 אלף ואני אמורה לקבל 20 אלף שזה מכסה את כל החוב אבל ונשאר לי מזה 3 אלף איך אני מחשבת לעשות מעשר והאם אני יכולה לתת לאמא שלי שהיא במצב ממש לא טוב כלכלית היא מתנהלת לא נכון ולא מספיק לה למזון ולפעמים גם לשכירות ולא יודעת למי לתת את המעשר לאמא שלי או לעניים נזקקים כי אמא שלי גם נחשבת במצב ממש לא טוב והשאלה כמה אני יכולה לעשר אחרי ששילמתי את החובות שלי

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אם אין לך פרנסה מסודרת והגעת עד מצב של הוצאה לפועל, וזה עדיין לא מסתדר לגבי ההוצאות שמכאן ולהבא, את פטורה ממעשרות. לגבי האמא, ודאי מצוה גדולה מאוד לתמוך בה! אבל במצב כזה שאנא לא יודעת להתנהל נכון עם כסף, עדיף לקנות דברים לבית מאשר לתת מזומן, תעשי מכולת על חשבונך וכדומה, וזה יהיה מצוה גדולה מאוד.

בשורות טובות.