כלים שבישל בהם מומר

שאלה:

האם כלים שמומר לחלל שבתות בישל בהם נטרפים כמו בבישול גוי? השאלה הזו מאוד רלוונטית כי בפנימייה האוכל שם מבושל בידי גויים או מומרים לחלל שבתות כך שאם נאסר עליי לאכול מהאוכל שם זה אומר שאני אצטרך או לבשל לבד(יש לי סיר שאני מקפיד עליו במידת האפשר שלא יבשלו לי בו מחשש שהסיר הנ"ל ייטרף) או להזמין אוכל ממסעדות כשרות(הפנימייה נמצאת בעיר ש100% מהמסעדות שם כשרות ברוך השם).
השאלה ממש חשובה לי גם לצורכי לימוד וגם לצורכי הלכה למעשה. בלי קשר אשמח למקורות בפוסקים

תשובה:

ראה כאן מה שכתבנו בזה בהרחבה.