בחירת בי"ד

שאלה:

איך בוחרים בי"ד מוסכם על שני הצדדים? התובע והנתבע גרים באותה עיר (בשכונות סמוכות). התובע תבע את הנתבע לדין תורה בבי"ד שנמצא בשכונתו. הנתבע מסרב ורוצה בי"ד אחר בעיר (שאינו נמצא בשכונה של הנתבע או של התובע). איך קובעים?

תשובה:

שלום וברכה,

בפוסקים הובא שנהוג שהנתבע בוחר את הבית דין, ולכן זכותו של הנתבע לבחור בית דין שחפץ בו ובלבד שהבית דין שבוחר הנתבע הוא בית דין בתוך העיר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ספר סדר הדין פרק ב הערה מא שהביא את דברי הפוסקים וטעמיהם בתקנת הלך אחר הנתבע.