תחנון ביחיד

שאלה:

אני מתפלל במנין שמתפללים בו מאוד מהר, ואני מתפלל לאט.
היום התפללתי שמו"ע, וסיימתי כשהם התחילו כבר "אשרי". הצטרפתי אליהם מבלי לומר תחנון, וגם בסופו של דבר סיימתי את "עלינו" הרבה אחריהם. ולא אמרתי תחנון.

מה הייתי צריך לעשות?
(קשה לחזור ולומר את תחנון, וגם הגבאים רוצים לסגור מיד אחרי התפילה המון פעמים…)

תשובה:

שלום וברכה

אחרי שאתה גומר שמונה עשרה תגיד תחנון, ורק תענה איתם את הפסוקים של קדוש וברוך, ואחר כך תמשיך בקצב שלך.

אם יש בית כנסת יותר הגיוני באיזור, כדאי לשקול להתפלל שם…

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. האם אני צריך לחזור מהתחלה ולהגיד הכל? אני שואל שוב, כי לשאלה דומה עניתם שאפשר לדלג על קטע מבלי להשלים: אני מצטט:
    שאלה:
    בבית כנסת שבו אני מתפלל אומרים את תחילת תחנון מאוד מהר.
    כשאני מסיים את "אשמנו בגדנו", הם מתחילים י"ג מידות.
    אז אני פשוט מדלג לאיפה שהחזן (או מ"ויעבור" או י"ג מידות) .

    האם זה בסדר?

    תשובה:
    כך גם אני עושה בסיטואציה זו.

    רבני בית הוראה
    Join the Conversation
    2 Comments

    ד
    says:
    ד׳ באדר ה׳תשפ״א (16/02/2021) at 2:02 pm
    מבלי להשלים אחר כך?

    רבני בית הוראה
    says:
    ד׳ באדר ה׳תשפ״א (16/02/2021) at 2:40 pm
    נכון.
    https://din.org.il/2021/02/16/%d7%aa%d7%97%d7%a0%d7%95%d7%9f-2/

  2. ספרדי ישלים את הוידוי אחר כך בלי א-ל מלך, אשכנזי שבלאו הכי מנהגו שלא לומר וידוי ורק בגלל שמצוי בבית כנסת שאומרים נוהג לומר – לא ישלים.

  3. אני מתפלל נוסח ספרד, ונוהגים לומר וידוי.
    במקרה הראשון – שבו פספסתי תחנון לגמרי, צריך לחזור לתחילת הוידוי. נכון? (שאלה מספר 1)
    ואם אני מסיים את הקטע של ״אשמנו בגדנו״ והחזן הגיע לי״ג מידות – לעשות איתו? והאם במקרה הזה אני אצטרך לחזור לאיפה שעצרתי לפני כן..