שתיית מעדן במהלך קניות

שאלה:

שלום לרב,
עשיתי קניות עם ילדיי בסופר וכשהגענו לאיזור דברי החלב ביתי הקטנה(בת שנתיים) חשקה ב "אקטימל" אשר נמכר ככל הנראה במארז שלם של 10/8, ראיתי מארז פתוח שיש בו מס' בודדים של אקטימל לקחתי אחד והבאתי לביתי והיא שתתה אותו במהלך הקניות, כשהגענו לקופה הקופאית אמרה לי שאי אפשר להעביר אותו בתשלום אלא רק במארז, ואז אמרה לי שאין לה מה לעשות ואין צורך לשלם.
לאחר מכן פניתי לקופה הראשית בכדי לשלם ואמרו אותו הדבר שאי אפשר לשלם על אקטימל בודד וושאין צורך לשלם.
מה עליי לעשות בנידון, והאם זה בסדר לשתות/לאכול פריט מסויים לפני הגעה לקופה?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לאכול או לשתות מוצרים במהלך הקנייה ובתנאי שישלמו על המוצר ולא ישכחו לשלם.

אסור לפתוח מארז שלא יוכלו לשלם עליו. במקרה שלך שהקופה ראשית מחלו אין חובת תשלומים, מאחר ויש סמכות לקופה ראשית למחול על דברים אלו.

בהצלחה.

מקורות:

מסתבר שהסופר מסכים שיאכלו מוצרים בהלך הקנייה אם לא ישכחו לשלם, ולכן אין איסור בדבר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יש פה יותר מחשש של גזל
    זה שוה יותר מפרוטה
    ומה שענו מהקופה הראשית זה מאי נעימות
    אפשר לשאול כל בעל עסק
    שהוא מקפיד