נקב בשבת/ טעם פגום לפי האדם

שאלה:

שלום רב.
1. יש חגורה העשויה מהרבה חוטי גומי השזורים זה בזה, ובמקום להכניס את האבזם לחורים כמו בחגורה מעור, פשוט תוקעים אותו בין חוטי הגומי. האם מותר להשתמש בחגורה בשבת או שיש בזה משום נקב?
2. האם נותן טעם לשבח/ לפגם זה תלוי אדם, או שחכמים קבעו על דברים מסוימים שהם פוגמים או משביחים?
אשמח למקורות על שתי השאלות

תשובה:

שלום וברכה

1. אינני רואה סיבה לאיסור, הרי הוא לא עושה שום נקב, רק נועץ את זה בין חלקי החגורה, כשיוציא את החגורה לאט לאט זה גם יסתם שוב.

2. ברור שחכמים לא נתנו כללים מנותקי מציאות, הכל מבוסס על המציאות, אבל אם אתה שואל אם זה תלוי בכל אדם ואדם, ודאי שלא, הרי בהלכה יש לנו כלל ברור של "בטלה דעתו אצל כל אדם", כלומר ככל שאדם חריג בטעמו אין בכך כדי לשנות את הדין.