כשרות מלון לפסח

שאלה:

האם אשכנזי יכול להתארח במלון שבו ההכשר לפסח הוא לאוכלי קיטניות? האם ניתן לאכול כל תבשיל למעט אורז וכדומה?

תשובה:

שלום וברכה

ודאי שלא ניתן להתארח שם. הנושא של קטניות הוא לא רק אורז, הוא גם שמן טיגון/בישול, תבלינים, אין ספור דברים. ניתן להניח שכמעט בכל מאכל שיגישו יהיה קטניות… מה שמאוד חשוב לדעת בנוסף לכך! הוא שמלבד הצורך כל השנה בכשרות מהודרת בפרט במלון או מסעדה, בפסח זו חובה כפולה ומכופלת, משתי סיבות: ראשית הרי המלון כולו היה חמץ לפני החג, זה דומה למלון של גוי בחו"ל שאתה צריך להכשיר אותו מבשר חזיר וכדומה… שנית והעיקר, חמץ בפסח אסור אפילו במשהו, כלומר כל דיני ביטול בשישים וכו' לא קיימים בפסח. לכן חובה לברר היטב על רמת הכשרות שתהיה מיטבית.

חגים שמחים ויפים.