שאלה:
האם מותר לחתוך לפני הפסח בשר כשר לפסח בסכין שאינה כשרה לפסח?
תודה
תשובה:
שלום וברכה
מעיקר הדין אין חשש, כיון שאף אם יש שמנונית על הסכין [שעל זה חששו בענין זה בדרכי משה בתחילת סי' צא בשם הרשב"א ועוד] השמנונית מן הסתם זה מבשר שהוא תמיד כשר לפסח, ולא מחמץ. ולענין בליעות אין חשש כאשר השימוש הוא בקר. בפרט שכלל לא ברור שהיא חמץ, בדרך כלל סכין המיועדת לבשר לא משתמשים בה לחיתוך פשטידות חמות. אבל אני הייתי נמנע מכך ולוקח סכין של פסח במקום סטרילי ביותר מחמץ, וכמנהג ישראל להזהר מאדו מחמץ אפילו במשהו.
תודה רבה על התשובה המהירה.
כלקח לפעם אחרת, האם מותר לומר לקצב לחתוך את הבשר הכשר לפסח לפני שהכשירו את הקצבה?
תודה
הקצביה מן הסתם נקיה, לא אמרו להיות שם חמץ, וגם הרי אחר כך רוחצים את הבשר לפני הבישול, לא נראה שיש בעיה.
השאר תגובה