ברכת הגומל על כמעט נס

שאלה:

במהלך יום עבודתי כאיש בטחון נעשה לי נס ממש. הסיפור הביא אותי להתחזקות ממש בעקבות ההבנה כי נצלתי ממש.
במהלך יום עבודתי ירדתי ללוות איש מקצוע בבניין בו אני עובד. הבניין גבוה מאוד ובעל 9 קומות. נפרדתי מאיש המקצוע ואז שמעתי צעקה מחרידה. לא אלאה בפרטים אך אחד מעובדי הבניין קפץ מהקומה האחרונה )עקב בעיות אישיות) ונחת כמטר וחצי ממני. אמנם לא עמדתי במקום הנפילה כמה שניות לפני אך המרחק הזעום מהמקום היה עבורי נס גלוי..למותר לציין כי אם הייתי שם הייתי מקפד את חיי. הזדעזעתי מהמראה ובמהלך השבת הייתי המום מכך. עברו חודשיים- ואשמח לברר מס פרטים ברשותכם:
האם ברכת הגומל עדיין בתוקף?
האם עלי לברך- "שעשה לי נס במקום הזה? ואם כן בכל פעם שאני עובר שם?(עשרות פעמים ביום..)או שמא פעם אחת.

תשובה:

שלום וברכה

ריגשת אותי בסיפור שאירע איתך, אני בטוח שכל הסיטואציה לא היתה קלה לעיכול.

מכל מקום נראה שאין לברך הגומל, משום שבעצם לא היית בסכנה אלא "כמעט בסכנה"… בסופו של דבר הוא נפל לידך ולא עליך. אם היה חלילה נופל עליך ולא היה קורה נזק, כאן היה מתאים לברך ברכת הגומל.

אבל לראות את יד ה' המכוונת להודות ולהתחזק זה ודאי נכון, כדאי לקבל איזו קבלה טובה להתחזקות בעקבות הסיפור הזה. בורא עולם הראה לך שבחר בך שוב כדי שתהיה מאותם שליחים שמגלים אותו בעולם, וזה נעשה על ידי התורה ומצוותיה.

בהצלחה רבה וחיים טובים ומאושרים.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. גם אני התרגשתי מהסיפור!
    עם זאת, לא אמשוך ידי מלהאיר (בא' בכוונה ולא חלילה בע') שבני ספרד לא יברכו הגומל אפילו אם חלילה היה נופל עליו ממש, כל מה שאינו מד' מקרים שהוזכרו במפורש בגמרא, לבני ספרד אסור לברך הגומל.

    כמובן המקרה ראוי להפצת הנס ברבים :)

  2. אכן כן, בתנאי שמדובר בנס שמעל גדרי הטבע, אכן כך הדין.
    אבל יש לשים לב שאם ברך שהחיינו, ברכתו לבטלה לבני ספרד.
    בעברי לפני שנים רבות הייתי בראפטינג בנפאל ונסחפתי למערבולת בעומק נהר סוער מבלי יכולת לזוז ומבלי יכולת לשחות ולהוציא ראשי מעומק הנהר.
    השם הציל אותי בנס גלוי בשניות האחרונות לפני ערפול חושים ואובדן הכרה מוחלט.
    ברכתי הגומל בזמנו. לא ידעתי את ההלכות אז…

  3. לא הבנתי איך נכנס כאן הנושא של שהחיינו. הסיפור מנאפל מדהים, לולי ההוא יומא היינו חלילה מפסידים הרבה דברי תורה כאן באתר. לפחות אנחנו צריכים לברך על הנס שלך בריך רחמנא דיהביך לן…

  4. התרגשתי לקרוא את התגובה של כבודו על הנס שאירע לי, האמת שהוא אחד מיני רבים.
    כל אחד יש לו אתת המגילת אסתר הפרטית שלו, עם הניסים שקרו לו בחייו, ואני הקטן זכיתי בסיפורי השגחה פרטית מסמרי שיער (שאגב נתתי הרצאה בעבר על סיפור התשובה שלי) והשם זיכה אותי שהדברים חיזקו לבבות, בסייעתא דשמיא.

    אוהב אתכם עד מאוד, ממש נקשרתי לאתר הזה עד עמקי לבי

    ישר כח, המשיכו להאיר את העולם בתשובות ובמאמרים המחכימים!