איסור חדש בחו"ל מן התורה

שאלה:

שלום.
בספר שערי תשובה (שער שלישי, קה) כתוב ״ולחם וקלי וכרמל לא תאכלו.. החדש אסור מן התורה גם בחוצה לארץ״, מה הפירוש?

תשובה:

אכן מחלוקת גדולה היא בין הראשונים והאחרונים אם איסור חדש נוהג בחו"ל מן התורה [והפסוק רק מעיד על זמן שבו התחייבו] או שזו מן המצוות התלויות בארץ שנוהגות מן התורה רק בארץ ובחו"ל הוא דרבנן. ראה תרומת הדשן סי' קצא, שאגת אריה סי' א-ב, שו"ת הב"ח החדשות סי' מב, רעק"א מערכה ט, וע"ע ט"ז סי' רצג ס"ק ד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. וכאן המקום לציין שהרבה מוצרים שמגיעים לארץ מארה"ב (לא יודע על שאר מקומות. יודע על מה שקורה אצלינו) עם הכשרים מהודרים אך אותם הכשרים במוצהר אין להם שום פיקוח על חדש כיון שהם סומכים לכתחילה על השיטות המקילות אך בארץ כיון שהנושא הוא יותר חמור ואין מצב שמוצר יהיה כשר אך חדש לא מודעים כלל לעובדה זאת ולא עולה על דעתם שיש בכלל בעיה במוצר זה.