מתנות לאביונים באמצעות "ביט"

שאלה:

שלום כבוד הרב.
1. האם מותר להעביר מתנות לאביונים בפורים בו ביום באמצעות תוכנת "ביט" שהיא העברה מיידית?
2. האם הוא הדין בהעברה בנקאית רגילה (אולי זה לא יגיע בזמן ואולי זה ייבלע בתוך ה"מינוס" שיש לאביון בחשבון)?
3. ומה אם, בשתי הדוגמאות, האביון אינו מסוגל לממש את ההפקדה כי אין כספומט או בנק פתוח?
4. האם צריך ליידע אותו על ההפקדה / העברה?
בתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אם ההעברה היא מידית וזה גם משתקף מיד בחשבון ודאי מקיימים בזה את המצוה, כיון שהוא יכול ללכת לכספומט ולממש, אבל לפי דעתי אין כזה דבר, וגם אם העברה היא מידית זה משתקף בחשבון רק למחרת או כעבור יומים, תלוי בשעת ההפקדה…

ודאי יש ליידע אותו על ההפקדה אחרת לא ידע שיכול לממש.

מה שעושים בכל קופות הצדקה וגם כאם באתר, שתורמים בכרטיס אשראי, והקופה מזכה כסף לתורמים ונותנים להם על סמך התרומה של בכרטיס.