לספר על החיסון

שאלה:

שני ההורים שלי מתנגדים לחיסון נגד הקורונה.
הבנתי שרב חיים אמר להתחסן, אז הלכתי והתחסנתי.
(רק מציין שאבא ציוה אותי מפורשות לא להתחסן)
שאלתי היא: האם מותר לי לספר למשפחה? הנושא בודאי יעלה.. וישאלו אותי האם התחסנתי..
ורק מציין שאחים שלי מכבדים אותי ואת דעותיי, ושאם אצהיר שהתחסנתי – הרבה מהם יתחסנו גם כן..
שני הורי הם אנשים דתיים, אך לא תמיד הולכים ע"פ דעת תורה, אני חושב שאם אספר להם, באיזשהו מקום הם אולי אפילו יהיו גאים בי שאני דובק באמת, וחי את "ככל אשר יורוך"..
האם מותר לי לספר?

תשובה:

אם ישאלו תענה, אבל מיוזמתך אין צורך לספר. אל תעירו ואל תעוררו…