וועד בית ליח"ד שפתוחה מחוץ לחדר מדרגות

שאלה:

קניתי בית לפני כמה שנים מקבלן בגודל 120 ממ"ר מחולקת לשני יחידות
יחידה אחת דירה רגילה ויש לה כל השתמשות בכניסה ובלובי. חוץ מהמעלית
והדירה השניה לא משתמשת בשום דבר מהוצאות של וועד הבית מהסיבות
א. הכניסה ליחידה היא אך ורק דרך המרפסת מהחצר. ולא דרך הלובי
ב. שעון מים וחשמל וכ"ו אין ליחידה זו בנפרד משום שלוקחת מהדירה הרגילה
ג. בעל הדירה הרגילה משלם דמי וועד בית מלא.
האם בעל היחידה צריך לשלם דמי וועד בית. בנוסף לבעל הדירה הרגילה?
יש לציין שהדירה נמצאת כולה בקומת כניסה (קרקע)

תשובה:

שלום וברכה,

יח"ד שנוספה לבית המשותף ואין כניסה ליח"ד מהחדר מדרגות ואין שימוש במעלית ובחדר מדרגות כלל, אין חובה לשלם וועד הבית על אותה יח"ד.

בהצלחה.

מקורות:

לא ניתן לנתק דירה בבית משותף מתשלומי וועד הבית, משום שע"ד כן השתתפו לא יכולים להתנתק מהשותפות. אולם ביח"ד נוספת שנוספה לבית המשותף אינה בכלל השותפות ולכן אם פתחו לה פתח מחוץ לחדר מדרגות ואין להם שום שימוש בניקיון והחשמל, לא נכנסו לשותפות ואין עליהם חובת תשלומים.