התנהלות עם ילד בגיל ההתבגרות

שאלה:

שלום
אני בכורה בבית עם הרבה אחים ובאופן קבוע יש מריבות בין אמא לבין אח ספציפי בן 13 ,מה יוכל לעזור?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אין לך הרבה מה לעשות… זה טבעי שלפעמים בגיל ההתבגרות יש ילד שמורד במוסכמות ובודק גבולות, היה כדאי שההורים יקבלו ייעוץ, הנחיית הורים, כיצד להתמודד עם התופעה בלי להגיע למריבה, אבל לך באופן אישי אין הרבה מה לעשות, מלבד אולי להציע להם בנימוס ללכת להתייעץ בקשר להתנהלות במקרה זה. וכמובן להתפלל. התנהלות לא נכונה עלולה להביא את הילד למקום לא טוב חלילה.

חיים טובים ושמחים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לפעמים זה בשביל תשומת לב. אם האחות רוצה לעזור היא יכולה להתייחס אליו יותר, להתעניין בדברים שהוא עושה. באיך עובר היום. אז יש פחות סיכוי שהילד "יבדוק גבולות" אם ההורים. ובמידה ומשהו קורה – יש סיכוי יותר שהוא יקשיב לפחות לה.