הריני מוחל בליל שבת / וידוי במוצאי שבת

שאלה:

שלום.
האם בשבת מחסירים בקריאת שמע שעל המיטה את ״הריני מוחל וסולח..״, האם זה מתחלק למנהגים שכן ומנהגים שלא? אם כן אשמח ואודה לפירוט.
ושמעתי שנוהגים לומר תוספות של שבת גם כמה שעות לאחר ששבת יצאה, אפשר הסבר לכך ואיפה בדיוק מוסיפים ואיפה לא ומי בעצם נוהג כך ומי לא?

תשובה:

שלום וברכה

בכף החיים סי' רלט ס"ק ב כתב שלא לומר ריבונו של עולם בשבת, אולם בילקוט יוסף שם אות ו כתב בשם הגר"ע יוסף שניתן לומר זאת גם בשבת.

כמו כן כתב בכף החיים שם שאת הוידוי לא אומרים במוצאי שבת, אמנם במחזיק ברכה הזכיר בשם האריז"ל שהכוונה רק עד חצות הלילה במוצאי שבת, אבל אחרי חצות אפשר להתוודות.

ערב טוב.