תרומות ומעשרות בקטיף חוויתי

שאלה:

ישנם מקומות בילוי לילדים ( לפני הקורונה בכל אופן) שבהם לוקחים את הילדים למטע או שדה שבו יש אופציה לילדים לקטוף תפוחים/תותים וכדומה, האם הדבר מותר? אם כן, האם צריך להפריש תרומות ומעשרות? איך יודעים אם יש חשש ערלה וכו

תשובה:

שלום וברכה

לגבי האם הדבר מותר מן הסתם אתה שואל על גזל, אני מניח שלוקחים למטע שלהם ולא סתם… לגבי תרומות ומעשרות, ככל שלא היה גמר מלאכה, מותר לקטוף ולאכול עראי, כיון שלא מדובר אפילו בחצר שקובעת למעשרות, אבל אם קוטפים ולוקחים הביתה, יש לעשר. לגבי ערלה, ככל שלא יודעים בהחלט יש מקום לחשש זה.

בתותים יש תולעים ואין לאכול בקטיף כזה.