פירורי שניצל על מאכל פרווה

שאלה:

שלום

נפלו מערמת השניצלים קצת פירורים (מהפירורי לחם שעל השניצל) על קיגל פרווה בתבנית. לא ניתן כרגע לאסוף את החתיכות שנפלו כי הפירורים קטנים ומועטים ולכן לא ניכרים. א' האם הקיגל בשרי? ב' במידה וכן, מה לגבי המתנה 6 שעות במצב כזה?

יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

הוא בחזקת בשרי לענין זה שיש לאוכלו בכלי בשר ולא לאוכלו בארוחה חלבית, אבל לא חייבים להמתין שש שעות. דומה הדבר לדברי הש"ך בסי' פט ס"ק יט, לגבי פרווה שהתבשל בקדרה בשרית שלא הודחה יפה, שאין חיוב המתנה שש שעות.

יום נעים.