על הניסים בתפילת ערבית מפלג בפורים ערב שבת

שאלה:

יום שישי הבא זה פורים…אם אנחנו נקבל שבת מוקדם, נצטרך להגיד על הניסים בתםילת ערבית?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמדובר בתפילת ערבית, יש לנהוג בה כדיניה, כלומר הפרזים לא יאמרו בתפילה זו על הניסים אף שעדיין היום גדול, והמוקפים יאמרו אף שעדיין לא שקעה החמה.

פורים שמח.

מקורות:

שער הציון למשנה ברורה סי’ תרצג ס”ק ז, ומקור הדברים במהרי”ל הל’ פורים לענין הזכרת על הניסים בערבית של לילה ראשון של חנוכה. אולם, בשו”ת ארץ צבי סי’ כה נראה שחולק וסובר שבאופן זה אין אומרים יעלה ויבוא כשראש חודש בלילה, אך מנהג העולם בזה כמשנה ברורה.