שבעה על אח מאמא או מאבא

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
1. לסבתא שלי יש אחות , מאותה אמא אך אבא אחר. כשאחותה תלך לעולמה , האם סבתא שלי מחוייבת לשבת שבעה עליה ? גם אם היא גרה בארץ אחרת ?
2. לי יש אח מאותו אבא , אך האמהות שלנו שונות , האם אני אצטרך לשבת עליו שבעה ?

תשובה:

שלום וברכה

אחים מאב לבד או מאם לבד הם אחים לכל דבר וענין ומתאבלים זה על זה. אגב למה לשאול רק על אבלות… יש גם דברים שמחים, לא יכולים לשמש עדים זה לזה בחתונה וכדומה…