שבועה על מצווה שחייב בה

שאלה:

אדם שמבטיח לאדם אחר שיקיים מצווה שחייב לקיים, אם הוא נכשל בקיום המצווה הוא גם עבר על עוון נדרים ? או שבגלל שגם ככה הוא מצווה עליה זה לא נחשב גם נדר. כי כבר הבטיח בהר סיני לה' על קיומה.

תשובה:

שלום וברכה

זה מאוד תלוי אם היה כאן נדר שהוא על חפץ [חפץ זה יאסר עלי] או שבועה שהיא על האדם, ואם מדובר בקיום מצוה או בהמנעות מעבירה, ואם נכלל בנדר הזה גם עוד דברים מעבר למה שמחוייב מצד המצוה עצמה, לכן כל מקרה צריך לידון לגופו בצורה מדוקדקת.