הצמדת קשר היו"ד לבית – תפילין

שאלה:

שלום ותודה מראש!
כידוע יש שיטות מגוונות להצמיד קשר היו"ד לתיתורא למרות הנטייה הטבעית להמשך הלאה ממנה[אשכנז] יש עדיפות לאחת מהן? האם קשר גיד? קשר 'חפץ חיים' או ליפוף הרצועה? ומה נוהג העולם? ישר כח !!!

תשובה:

שלום וברכה

המנהג הרווח והמקובל ביותר, הוא לקשור בגיד בתוך התיתורא ועל גביה, שלא יעבור תחת התיתורא ויתהיה חציצה בין היד לתפילין, וסומכים על כך שראשית זה גיד שהוא מינו ואינו חוצץ, ושנית כאמור זה לא עובר למטה. החזון איש היה נוהג לקחת חתיכת רצועה ולדחוק אותה בתוך התיתורא כדי ליצור לחץ על הקשר שלא יתרחק מהבית, אבל נראה שלא מצוי מנהג זה כל כך.

יום נעים.