דם עם התקן

שאלה:

א. היה לי כתם דם ביום שישי ולא היה אחר כך עוד, זה אחרי שנה וחצי של התקן בלי שום דם גם כששמו לי את זה, מה אנחנו צריכים לעשות?
ב. אנחנו צריכים לדעת מה הדינים בנושא הטהרה בתקופה זו עם התקן?

תשובה:

שלום וברכה

כתם עם התקן וכתם בלי התקן יש לו את אותם דינים בדיוק… ככל שמדובר בכתם ולא בראייה ממש [בדיקה פנימית או דימום משמעותי יותר], הרי שאם הוא היה על בגד צבעוני או דבר שאינו מקבל טומאה הוא אינו אוסר, לגבי נייר קינוח יש מחלוקת ידועה בענין זה אם נחשב ככתם על דבר שאינו מקבל טומאה ויש לשאול את הרב המקובל עליכם כיצד הוא נוהג בענין זה. גדל הכתם האוסר הוא גריס – מעט יותר ממטבע של שקל.

ברכה והצלחה