איטר – באיזו יד מחזיק את כוס הקידוש

שאלה:

אדם שמאלי האם יחזיק את כוס הקידוש ביד ימין או ביד שמאל

תשובה:

שלום וברכה

העיקר הוא להחזיק ביד שמאל, ומי שנוהג בדרכי המקובלים יחזיק בימין.

מקורות:

לגבי החזקת ספר תורה שנאמר לגביה וימינו תחבקני, הכריע המשנה ברורה בתחילת סי' רפב להחזיק בימין גם מי שהוא איטר. לגבי שאר ברכות ומצוות כתב בבן איש חי פרשת שלח אות יט שיש להחזיק ביד ימינו שהיא שמאל כל אדם, אמנם על פי סוד כתב ליקח תמיד בימין. כמו כן כתב בשו"ע סי' קפג סעי' ה לגבי קידוש שמחזיק ביד שמאל שהיא ימינו. ובמגן אברהם  הקשה במה זה שונה מלולב ששם לדעת השו"ע איטר מחזיק בימין כל אדם [ראה סי' תרנא סעי' ג] וע"ע משנה ברורה סי' רו ס"ק יח שמחזיק בידו החזקה. אמנם בכף החיים שם ס"ק ל כתב שלדעת המקובלים יחזיק בימין כל אדם.

סיכום: הכרעת הדין הזה למי שאינו רגיל בהליכותיו ללכת כדעת המקובלים, להחזיק בידו החזקה יד שמאל שהיא ימינו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלם וברכה
    ראה בספר זר זהב להמקובל הגדול רבי יעקב צמח בסימן קפג ובסימן כז שכתב שעל פי קבלה איטר יש לו להחזיק כוס של ברכה ביד שמאל.
    וכף החיים הרי בנה את פסקו על פי רבי יעקב צמח בהלכות תפילין ולא היה בידו דבריו גבי כוס של ברכה.

    גם מה שכתבתם בשם הבן איש חי, כתוב שם להפך