פיצויים בתקופת הקורונה

שאלה:

מוסד שכר בניין, בתקופת הקורונה המוסד סגור בהוראת הממשלה. השוכר מבקש שלא לשלם דמי שכירות בתקופת הקורונה כי זה נחשב מכת מדינה. המשכיר טוען כי מכיוון שהמוסד קיבל פיצויים מהמדינה על התקופה הזו, אין לזה דין של מכת מדינה והרי כל זכות הקיום של המוסד תלויה בשכירות המבנה.
מי צודק?

תשובה:

שלום וברכה,

אם המוסד קיבל פיצויים לא נחשב שהיה הפסד למוסד ולכן אין דינו כיבש המעיין. ומה לי אם קיבל מההורים או מהמדינה. וכ"ש שי"א שההפסד במכת מדינה צריך לחול על שני הצדדים, ואם האחד קיבל פיצויים ולא ישלם שכירות נמצא שההפסד על צד אחד.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הפיצויים הם בתמורה לתשלום מס הכנסה, השוכר שילם מ"ה והמשכיר לא,
    אם כן מדוע מגיע למשכיר חלק בפיצויים ????
    אגב, הפיצויים לא מתייחסים בכלל לשכירות המבנה, כי גם מוסדות שיש להם מבנה שלהם מקבלים פיצוי זהה, לכן לא הבנתי למה מגיע למשכיר חלק בפיצוי ?

  2. הפיצוי של המדינה זה תשלום על ההפסד של המוסד ולא דבר צדדי. זה לא תרומה שקיבל מתורם בגין הקורונה. ומאחר וכולם קיבלו את הפיצוי נחשב שלא היה הפסד.