נישואים עם בחור עם בעיה גופנית

שאלה:

שלום כבוד הרב!
ברצוני לדעת האם מותר לבחורה בריאה בגופה ונפשה ,להשתדך עם בחור שאינו בריא( סוכרת 1).

האם זה אסור על פי ההלכה?
האם הוא נחשב לבעל מום?

תודה

תשובה:

שלום רב,

בודאי שמותר, אם היא מעוניינת כמובן. אני מניח שאם היא מעוניינת כנראה שהאישיות שלו מחפה על החסרון הגופני שלו, ולכן היא רוצה, ואין בזה שום בעיה כמובן. רק צריכים לדעת שחסרון כזה כאשר הוא קיים, צריכים לומר את זה לפני כן, אחרת זו הונאה, ויכול גם לגרום לספק קידושין. אבל כאשר היא מודעת לכך, ברור שאין בעיה.