מצאתי חפיסת סיגריות

שאלה:

מצאתי חפיסת סגריות מלאה כמעט לגמרי
האם חייבים להכריז
מצד סוג החברה מסתבר שאין זה סימן
מצד סכום הסגריות צ"ע כי מצד אחד מנין הוי סימן אבל אולי זה דומה לסימן הבא מאיליו
מצד יאוש שלא מדעת מסתבר שאמרינן בזה אדם עשוי למשמש וכו

תשובה:

שלום וברכה, הסוג של החברה לא נחשב סימן, ודינו כצבע שאינו סימן.

בסימן הבא מאיליו הוא מחלוקת האם נחשב סימן. במקרה זה לא דומה למקרה של סימן הבא מאיליו. ונראה שאינו סימן מאחר ואנשים לא זוכרים כמה סיגריות יש בחפיסה ולכן אינו סימן.

טענתך שאדם עשוי למשמש בכיסו בסיגריות טענה נכונה. וגם שסיגריות בכיס הוא דבר ששמים לב מיד, ודינו כדבר כבד שאומרת הגמרא שמיד אדם שם לב בנפילתו.

בהצלחה.

מקורות:

צבע אינו סימן – סמ"ע רסז ס"ק ז.

סימן הבא איליו מחלוקת מחבר ורמ"א – סימן רסב סעיף טו.