טוען שהוא רק שליח

שאלה:

מה הדין הבסיסי אם נתתי לאדם [ראובן ] 10000 ש"ח עבור קניית רכב ואחרי העברת בעלות – בוטל המקח [ מחמת מקח טעות ] וראובן טוען שהוא רק שליח. האוטו לא שלו. והכסף לקח רק בשביל מישהו אחר. [ שאותו א"א לתבוע מכל מיני סיבות. שהוא לא בארץ וכו] – האם הוא נאמן. ומה המקור ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

קנה מרכב מאדם מסוים ולא נודע שהרכב לא שלו ולאורך העסקה הציג את עצמו כמוכר, והמו"מ היה מולו לא יכול המוכר אח"כ לטעון שהוא רק שליח ולא המוכר. אבל אם בעת המכירה היה ידוע שהוא רק שליח או מתווך ולא בעל הרכב, ודאי יכול להתנער מהמקח מאחר והוא רק ליח.

בהצלחה.